Indoor marathon Udenhout
2024

Op zaterdag-zondag 20-21 januari 2024 organiseerde menvereniging De Postkoets weer een indoor minimarathon.
MV de Postkoets organiseert al vele jaren samengestelde menwedstrijden en oefenmarathons en ook dit jaar is, in navolging van vorig jaar, weer een indoor georganiseerd. 
Op zaterdagavond werd het parcours, met o.a. drie hindernissen, door ruiters onder de man gereden. Parcoursbouwer Daan Verhofstad heeft weer gezorgd voor voldoende uitdagingen. De winaar werd degene die het snelste is over twee manches reed
De wedstrijd werd verreden onder de reglementen van de KNHS.

Verslag van deze wedstrijd :

Op zondag 21 januari 2024 werd er voor de tweede keer door menvereniging De Postkoets weer een indoor minimarathon georganiseerd in Udenhout, in de geweldige rijbak van 45 x 90 m2 van RSV St. Lambertus.

De weergoden leken ons niet goed gezind. Met name voor het parkeren was dat in de omgeving van de hal een probleem. De gevonden oplossing, parkeren bij SVSSS met toestemming van de Gemeente Tilburg. Die bleek echter de maandag voor de wedstrijd ineens een bouwplaats te zijn, dus uitwijken naar een groot weiland was de enige optie. Gelukkig hield de vorst net lang genoeg aan, lag er niet te veel sneeuw en konden we er zonder problemen op en af.
Met dank aan de deelnemers die meedachten!

MV de Postkoets organiseert al vele jaren menwedstrijden, maar nu voor de tweede keer een indoormarathon in het winterseizoen.
65 deelnemers met enkel-, twee- en vierspannen pony’s of paarden stonden op de deelnemerslijst, maar door de kou waren er 10 afzeggingen, gelukkig toch nog voldoende deelnemers aan de start voor ieder twee manches.
Dat zorgde voor een goedgevulde dag met mooie sport. Het parcours met mooie, lange lijnen, mede door de ruimte die er nu eenmaal is in zo’n ruime bak, bestond uit drie hindernissen en 16 kegelpoorten.
Een mooi, paardvriendelijk parcours wat door iedereen zeer gewaardeerd werd.
De organisatie van menvereniging de Postkoets kan zeker terugkijken op een zeer geslaagd evenement. De bodem heeft zich wederom goed gehouden. Hij was geweldig volgens de deelnemers en zeker de grootte van de hal was voor dit werk super. Na afloop had iedereen het over de volgende keer…… Het plannen van een datum zal nog het moeilijkste onderdeel zijn. De wedstrijdcommissie, vrijwilligers en deelnemers willen wel.
Kijk voor uitslag, foto’s en filmpjes hieronder of op de facebook pagina van MV de Postkoets.
Uiteraard hopen we dat de naaste bewoners geen overlast hebben ondervonden van de vele aanspanningen door hun straten.

Locatie van de hal: RSV St. Lambertus (manege de Vierhoeven), Sportlaan 15c, 5071 CB Udenhout

Impressie indoor Udenhout 2021
Zie hieronder voor een video sfeer impressie van de indoor marathon in 2021

Startlijst

Click hieronder voor de  startlijst van
de Indoor marathon Udenhout 2024.

Uitslag

Click hieronder voor de uitslag

Foto's

Hieronder ziet u een aantal foto's van de indoor of click op de Foto's button hieronder voor meer foto's die op deze dag gemaakt zijn door Nadine Oostelbos

Best AI Website Maker